Moostdijk 4
5758PV
NEERKANT
tel. 077-4662742

Rood-Wit’67/Plus heeft zijn eerste overwinning behaald van dit seizoen. In Neerkant werd met 3 – 2 gewonnen van het hoger geplaatste Neerkandia. De thuisploeg probeerde vanaf het begin de verdediging van Rood-Wit’67/Plus onder druk te zetten. Hierdoor kwamen de Roodwitters niet in hun spel en moesten ze vaak de lange bal hanteren maar de aanvallers werden nauwelijks bereikt. Door de druk van Neerkandia ontstonden er ook een aantal kansen voor Neerkandia maar dankzij goed keeperswerk van doelman Joep Lammers bleef ‘t 0 – 0. Na een kwartier werd Rood-Wit’67/Plus voor de eerste keer gevaarlijk. Robin v. Vuurden werd diep gestuurd en uit zijn voorzet kwam Geert Compen alleen voor keeper Stan Verstappen van Neerkandia maar het werd geen doelpunt. Drie minuten later mocht Nick Verheggen een vrije trap nemen op het middenveld. Zijn indraaiende voorzet werd attent ingetikt door Geert Compen 0 – 1. 10 minuten later kreeg Roodwitter Joeri Beimans de bal aangespeeld op het middenveld en hij besloot van 30 meter afstand op goal te schieten en zijn schot belandde buiten bereik van keeper Verstappen in de kruising. Een schitterende goal 0 – 2. Dit doelpunt werkte bevrijdend voor de Roodwitters en lieten in deze fase van de wedstrijd zien dat ze niet op de onderste plaats van de rangschikking thuis horen. In de 35e minuut werd het zelfs 0 – 3. Een mooie aanval over veel schijven werd uit eindelijk afgerond door Steef Damen. Rood-Wit’67/Plus leek de wedstrijd helemaal onder controle te hebben maar een afstandsschot in de 38e minuut van Max Verstappen van Neerkandia trof doel 1 – 3. Hierna bleef Neerkandia aandringen en de Roodwitters werden weer onder druk gezet en net voor rust werd het 2 – 3. Via een aanval over rechts kwam de bal bij Willem Mennen van Neerkandia die gemakkelijk kon scoren. Ruststand 2 – 3. Na de pauze werd het een eenzijdige wedstrijd. Rood-Wit’67/Plus werkte hard om de voorsprong te verdedigen en kwam nauwelijks meer aan aanvallen toe. Neerkandia kreeg in de 65e minuut zijn eerste kans. Na een goed lopende aanval kwam de bal bij een van hun spitsen die hard inschoot maar weer was keeper Joep Lammers die de gelijkmaker voorkwam. Ondanks het veldoverwicht van Neerkandia kregen de Roodwitters nog enkele kansen. Een schot van Nick Lucassen belandde op de paal en een voorzet van Mika v.d. Boomen werd door Geert Compen net naast gekopt. De laatste 10 minuten speelde Neerkandia alles of niets maar de Roodwit defensie onder leiding van de jarige Harm Derks gaf geen krimp, zodat de eerst drie punten van dit seizoen binnen waren. Zondag 12 november staat de thuiswedstrijd tegen koploper RKSVO op het programma, aanvang 14.30 uur, toegang gratis. De wedstrijdbal is geschonken door Greetje van der Kampen, supporster Rood-Wit’67/Plus.