Schuttersstraat 19
5715BH
LIEROP
tel. 0492-331589

Door het gelijkspel van Rood-Wit’67/Plus bij Lierop (2 – 2) hebben de Roodwitters op eigen kracht de handhaving in de 4e klasse bereikt.

Daarmee is de doelstelling voor het eerste jaar na de promotie, namelijk handhaving in de 4e klasse bereikt. Een prima resultaat en is een felicitatie waard aan spelers en staf.

Zoals zo vaak dit seizoen was het weer een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft waren de Roodwitters de betere partij. Door goed druk te zetten en goed voetbal creëerden de Roodwitters diverse kansen. Een ruststand van 0 – 3 zou niet misstaan hebben. Al in de 6e minuut kon Robin v. Vuurden na een steekpass van Nick Lucassen alleen op de keeper Maas van Lierop af gaan maar hij redde bekwaam. Twee minuten later was het wederom Robin v. Vuurden die alleen op de keeper af ging maar nu ging zijn schot net naast. In de 15e minuut kreeg Steef Damen de bal op het middenveld aangespeeld. Hij passeerde een aantal Lierop spelers en zijn pass kwam terecht bij Mika v.d. Boomen en hij schoot de bal onberispelijk in het doel: 0 – 1. In de 38e minuut ging Steef Damen goed door over rechts en gaf een prima voorzet op Maarten Derks die een teenlengte te kort kwam om de 0 – 2 te scoren. In de 40e minuut kwam ook Jordi v. Leeuwen alleen voor de keeper maar ook Jordi wist het net niet te vinden. Net voor het rustsignaal schoot Nick Lucassen nog op de lat. Kortom, Rood-Wit67/plus had met de rust al ruim voor moeten staan. Na rust ‘n ander beeld. Lierop ging feller spelen en wonnen de meeste duels. De Roodwitters kwamen niet meer aan voetballen toe en het was wachten op de gelijkmaker. Deze kwam dan ook in de 54e minuut. Na een verdedigings-fout kwam de bal bij Sem v.d. Nieuwenhof van Lierop en hij schoot ongehinderd de 1 – 1 binnen. Lierop bleef de betere partij en de Roodwitters kwamen een paar keer goed weg. In de 77e minuut een corner voor Lierop, deze werd niet goed verwerkt en Hidde Maas van Lierop kon gemakkelijk scoren. Dat het hierna niet 3 – 1 werd was te danken aan goed keeperswerk van Joep Lammers. In plaats van 3 – 1 werd het 2 – 2. Een prima combinatie tussen Roodwitter Maarten Derks en Jordi v. Leeuwen werd door Jordi keurig afgerond 2 – 2. Het had zelfs nog 2 – 3 kunnen worden want in de laatste minuut kregen de Roodwitters nog ‘n vrije trap te nemen door Nick Lucassen maar zijn schot werd uit de kruising getikt door de Lierop doelman. Programma zondag 14 mei: Rood-Wit’67/Plus 1 – SSE 1, aanvang 14.30u. Wedstrijdbal geschonken door Mooie Ouwe Zooi.nl van Marcel Aarts.