Boszicht 230
6024AP
BUDEL-DORPLEIN
tel. 0495-519913

In de eerste helft waren beide teams nog aan elkaar gewaagd. Net als vorige week tegen SV Budel was ook deze keer in de 2e helft de tegenstander heer en meester. Beide teams kregen vóór rust genoeg kansen om de score te openen. Het was Neerkandia dat in de eerste 15 minuten al 2 goede kansen kreeg. Luuk Seijkens schoot de bal (geschonken door Slenders Wooncomfort uit Budel) in de 1e minuut vanaf 2 meter naast het doel en in de 15e minuut vanaf 8 meter naast het doel. De eerste kans voor de Roodwitters was in de 18e minuut. Een goede voorzet van Nick Verheggen werd door Patrick Tür met een halve omhaal net over geschoten. 3 Minuten later kreeg Roodwitter Keanen Rullenraad de kans om 1 – 0 te scoren. Hij ging alleen op de 45 jarige Neerkandia keeper Bart de Laat af maar net vóór het doel werd de bal nog door een verdediger tot corner verwerkt. In de 34e minuut ging Roodwitter Robin v. Vuurden op rechts goed door en passte de bal op de vrijstaande Steef Damen die vrij voor doel de bal verkeerd raakte. Patrick Tür nam in de 36e minuut een directe vrije trap. De bal zou in de linker bovenhoek gegaan zijn maar goed keeperswerk van Bart de Laat voorkwam een Roodwit voorsprong. 3 Minuten vóór het rustsignaal had Neerkandia op voorsprong kunnen komen. Roodwitter Harm Derks, lopend richting het Roodwit doel, nam de bal met de borst aan. De bal butste voor hem en Kjell Kusters van Neerkandia was er als de kippen bij en schoot de bal alleen voor doel niet in het doel maar net over. Ruststand 0 – 0. Na rust een heel ander spelbeeld. De Roodwitters creëerden geen kansen meer, Neerkandia daarentegen wel. Al in de eerste minuut na rust schoot Rens Martens van Neerkandia na een prima aanval de bal over het doel. Marijn v. Heugten van Neerkandia kon in de 51e minuut vanaf 20 meter in alle rust aanleggen voor een goed uitgedacht schot. Hij wilde van rechts de bal over keeper Joep Lammers de bal in de linker bovenhoek schieten. Met de vingertoppen kon Joep de bal tot corner verwerken. 1 Minuut later een prima schot van Kjell Kusters van Neerkandia net naast. Een kwartier vóór tijd viel de 0 – 1. Kjell Kusters (17 jaar) kon een voorzet van rechts binnen tikken. In de 82e minuut kon de geheel op links vrijstaande Kjell Kusters met ‘n slap schot de eindstand op 0 – 2 bepalen. Voor Rood-Wit’67/Plus betekent deze 2e nederlaag een slechte start in de 4e klasse.                                         A.s. zondag staat de uitwedstrijd ONDO – Rood-Wit’67/Plus op het programma, aanvang 14.30 uur.