Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Een ijzersterk Rood-Wit 67/Plus heeft een klinkende overwinning geboekt tegen RKMSV

19 maart 2024 13:00

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en probeerde de defensie van Rood-Wit67 onder druk te zetten maar de verdediging hield gemakkelijk stand. De eerste kans was zelfs voor de Roodwitters. Nick Verheggen werd uitstekend diep aangespeeld maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Rik Engels.

In de 25e minuut kwamen de Roodwitters goed weg toen Don Nijssen voor een leeg doel de bal hard naast schoot. Een minuut later werd een kopbal van RKMSV door Tom Ras van de lijn gehaald. Dit waren echter spaarzame kansen omdat de Roodwitters duidelijk de betere voetballende ploeg waren en RKMSV het moest hebben van hard voetbal en lange ballen. Ze werden hierbij geholpen door de zeer matig leidende scheidsrechter Dings uit het naburige Grashoek die forse overtredingen van RKMSV niet bestrafte en wel geel gaf aan de protesterende Roodwitters. Ook liet hij grensrechter Derks ten onrechte een aantal malen staan. Ruststand 0-0

In de tweede helft lieten de Roodwitters zien dat ze voetballend veel beter waren dan RKMSV. In de 53e minuut kwam de verdiende 0-1; Steef Damen kreeg de bal aangespeeld buiten de 16. Steef soleerde 5 man voorbij en zijn voorzet werd ingetikt door Rowan Jongen. Hierna ging het snel en werd RKMSV overklast door een oppermachtig Rood-Wit67/Plus. In de 55e minuut  een kans voor Nick Lucassen die net naast ging. In de 61e minuut de 0-2 door Jordi van Leeuwen die een assist van Steef Damen keurig inschoot. In de 73e minuut weer een mooie aanval die uit eindelijk terecht kwam bij Nick Verheggen. Hij gaaf een perfecte voorzet op Geert Compen die de 0-3 op het scorebord zette. Drie minuten later was het wederom Jordi van Leeuwen die de 0-4 maakte op aangeven van Steef Damen. De Roodwitters namen nu wat gas terug en RKMSV kon in de laatste 10 minuten nog twee keer tegen scoren,

Een verdiende overwinning waardoor de Roodwitters stijgen naar de 7e plaats.

Aanstaande zondag is er de thuiswedstrijd tegen Neerkandia. Aanvang 14.30 uur.