Belangrijke overwinning Rood-Wit’67/Plus

26 november 2023 21:00

Rood-Wit’67/Plus heeft een zeer belangrijke overwinning behaald op
Brevendia uit Stramproy (2 – 0).

Of de mededeling aan de spelers op dinsdag tijdens de training van hoofdtrainer Ivo Bernaerts dat dit zijn laatste seizoen is bij Rood-Wit’67/Plus een schokeffect teweeg heeft gebracht zullen we niet weten maar het heeft wel gewerkt. Door die overwinning staan de Roodwitters nog wel laatste maar de aansluiting met de middenmotors is een feit. Rood-Wit’67/Plus had goed begrepen wat er op het spel stond. Of nog lange tijd laatste in de rangschikking staan of aansluiting met de middenmotors. Er was veel strijd en beleving. Precies wat je in zo’n wedstrijd nodig hebt. En niet onbelangrijk voor de eerste keer werd dit seizoen geen tegendoelpunt geïncasseerd. Ook na afloop is zo’n overwinning goed te merken. Er heerste een feeststemming in de kantine, de spelers en staf waren heel blij evenals de supporters. De eerste kans van de wedstrijd was voor de Roodwitters. In de 12e minuut was er een prachtige actie van Nick Verheggen op rechts. Hij passte de bal (geschonken door Mooie Ouwe Zooi.nl, van Marcel Aarts) op Robin v. Vuurden die helaas net langs de verkeerde kant van de paal voor het doel door schoot. 5 Minuten later een prima voorzet van rechts die door Brevendia speler Milan Lemmens over werd gekopt. Hierna was het spel meestal op het middenveld met aan weerszijden wat kleinere kansen. Ruststand 0 – 0. 3 Minuten na rust een grove fout in de Roodwit defensie waardoor Milan Lemmens van Brevendia alleen voor keeper Joep Lammers verscheen. Zijn schot belandde in het zijnet. Het duurde nog tot de 70e minuut dat vermeldenswaard was. Nick Verheggen ging op rechts goed door en gaf een harde voorzet net voor het Brevendia doel door. Robin v. Vuurden schoot de bal hard tegen de Brevendia doelman en uit de terug kaatsende bal behaalde Robin een corner die door Jens Smits net werd over gekopt. Maar wel als resultaat weer een corner. Uit die corner scoorde Jordi v. Leeuwen de 1 – 0. Het werden nog lange 20 minuten (want er kwam nog 5 minuten extra tijd bij). Brevendia ging pressen met een man meer in de voorhoede en met lange ballen. Rood-Wit’67/Plus verdedigde uitstekend en kwam niet meer in gevaar. In de 5e minuut van de blessure tijd gaf keeper Joep Lammers een verre uittrap die bij keeper Stef Pleunis van Brevendia belandde. De keeper kwam uit zijn doel, wilde de bal wegtrappen maar miste die volledig. Zowel de keeper als Robin v. Vuurden sprinten naar de bal waarbij Robin iets sneller was en de bal in het doel kon tikken 2 – 0. Hopelijk geeft deze overwinning veel vertrouwen en kunnen de Roodwitters a.s. zondag de goede lijn doortrekken.

Programma 3 dec. DESM 1 – Rood-Wit’67/Plus 1, aanvang 14.00 uur.

Bijzondere vermelding Vrouwen 1 van Rood-Wit’67/Plus werd afgelopen zondag ongeslagen kampioen. Het kampioensfeest wordt nog uitgesteld tot 10 december, de laatste thuiswedstrijd. Ook dan wordt de kampioensfoto gemaakt.