Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Rood-Wit’67/Plus wint eerste bekerwedstrijd

5 september 2022 11:00

De start van de poulefase van de districtsbeker is voor de Roodwitters uitstekend begonnen met een 2 – 1 overwinning tegen 4e klasser SV Brandevoort uit Helmond.

Rood-Wit'67/Plus speelde een prima 1e helft met veel kansen. Het duurde toch nog tot en met de 17e minuut dat de eerste goal viel. Nick Lucassen passte de bal over links naar Tom Ras. Uit zijn voorzet kwam de bal (geschonken door De Gebruikte Meubelhal van Charles Aarts uit Hamont) bij de vrijstaande Steef Damen. Hij maakte een schijnbeweging en schoot vervolgens de bal achter keeper Bryan v.d. Meulenhof van FC Brandevoort 1 – 0. 2 Minuten later een schot van Robin v. Vuurden op de ver voor zijn doel staande Bryan vd Meulenhof. Helaas ging het schot voor langs. In dezelfde minuut eenzelfde situatie maar nu legde Robin de bal breed op Nick Lucassen. Ook nu geen goal. De Roodwitters bleven maar aanvallen en FC Brandevoort kon daar weinig tegenover stellen. In de 31e minuut viel de verdiende 2 – 0 voorsprong. Een prima voorzet van Nick Verheggen op Robin v. Vuurden die via de tegenstander de bal over het doel schoot. Uit de corner, genomen door Nick Verheggen, kopte Steef Damen tegen de Brandevoort keeper en uit de rebound scoorde Youri v. Gils. 3 Minuten vóór het rustsignaal scoorde Niek Kroezen van FC Brandevoort uit een moeilijke hoek de 2 – 1. Tevens ruststand. Na rust een heel matig Rood-Wit’67/Plus en het was dan ook FC Brandevoort dat in de eerste 10 minuten 4 goede kansen kreeg, 1x schot over het doel, 1x naast het doel en 2x goed keeperswerk van Joep Lammers. In de stand kwam geen verandering. A.s. zondag gaat het bekerprogramma verder met de wedstrijd SV Laar 1 – Rood-Wit’67/Plus 1, aanvang 14.30 uur.