1e Kampioenschap dameselftal Rood-Wit’67/Plus

2 mei 2022 21:15

De dames van Rood-wit’67 zijn zondag 1 mei de geschiedenisboeken in gegaan. Het dameselftal behaalde het 1e kampioenschap voor vrouwen in de historie van de club.

In een zeer spannende wedstrijd tegen concurrent Geldrop (2e in de ranglijst) wisten de dames van Rood-Wi’67/Plus vlak voor tijd aan het langste eind te trekken. De Roodwitters begonnen, gesteund door ruim 150 supporters, oppermachtig aan de wedstrijd. Al na 20 seconden spelen werd Nina Salgado aan de linkerkant van het veld in de diepte aangespeeld. Nina gaf een perfecte lage voorzet voorbij de 2e paal die door de compleet vrijstaande Beau Minkenberg werd ingetikt, 1 – 0. Na deze snelle voorsprong bleef de Roodwitsters druk naar voren zetten op de defensie van Geldrop. De bezoekers konden de bal nauwelijks in bezit houden en dit resulteerde opnieuw in een doelpunt voor de thuisploeg. Na 3 minuten spelen ontving Nina de bal aan de zijkant van het veld. Zij omspeelde een verdedigster en gaf vervolgens opnieuw een voorzet op maat. De bal kwam terecht bij Tessa v.d. Kruijs die de bal hard tegen de touwen schoot, 2 – 0. Ook na dit doelpunt kreeg de thuisploeg nog twee goede mogelijkheden om de scoren uit te breiden. Helaas stuitte de goed spelende Beau 2x op keeper Nanne Husken van Geldrop. Langzaam kwam de uitploeg beter in de wedstrijd waardoor het spelbeeld veranderde. In 31e minuut onderschepte Marit v.d. Weegen de bal op het middenveld voor Geldrop. Zij was met haar snelheid niet meer te achterhalen voor de defensie van Rood-Wit’67/Plus en schoot vervolgens de bal hoog in het doel, 2 – 1. Een paar minuten voor de rust kregen de bezoekers een corner die na een ongelukkige scrimmage binnen werd geschoten, 2 – 2. In de 43e minuut weerhield Janneke v. Moorsel de Roodwitters van een achterstand na een voortreffelijke redding tot 2x toe. Janneke kon bij haar tweede redding de bal nog voor de doellijn pakken. Ruststand 2 – 2. Na de rust golfde het spel op en neer met kansen voor beide elftallen. De Roodwitsters probeerden via goed voetbal kansen te creëren terwijl de uitploeg vaak gevaarlijk werd door hun snelle counteraanvallen. Deze counteraanvallen werden allemaal goed verdedigd door Chaell v. Kessel, Sophie v. Haperen, Isa Salgado, Anne Peeters en Amber Govers. In de 52e minuut kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Nina werd, na een goed lopende Roodwit aanval, aangespeeld op de rand van het 16 meter gebied. Zij schoot met een droge schuiver de bal in de rechter benedenhoek, 3 – 2. Toch kon de Roodwitsters niet lang van de voorsprong genieten want een scherpe counter werd genadeloos afgestraft door een aanvalster van Geldrop, die de bal hoog in de linker bovenhoek schoot, 3 – 3. Aangemoedigd door de vele supporters en onder leiding van het middenveld met Deni Martens, Maud Derks en Maud Lammers voerde Rood-Wit’67/Plus de druk weer op. 10 Minuten vóór tijd had dit het gewenste resultaat toen Nina Salgado vrij voor de keepster kwam door een splijtende pass v. Maud Derks. Nina schoot de bal heel beheerst in de rechter benedenhoek, 4 – 3. Na deze voorsprong voerde de trainers Femke Rooymans, William en Harm Derks nog enkele wissels door. Zo werden Noa v. Dael, Lynn Rutten, Britt v. Weert en publiekslieveling Laura Kees nog ingebracht om de druk achterin weg te houden en de overwinning binnen te slepen. Dat lukte zodat de fakkels en rookbommen aangestoken konden worden en de platte kar door de dorpen kon trekken. Het werd een groots feest.

Rood-Wit’67/Plus feliciteert alle Roodwit dames met het behaalde kampioenschap! Ook bedanken zij alle sponsoren van dit seizoen: PLUS Dennis van Moorsel, Amisel Metaal, van Deurzen Heftrucks, Cafetaria ‘Kom us aan’ en superbedrukt.nl.