Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Rood-Wit’67/Plus staat op belangrijke 2e plaats

25 april 2022 10:45

De 2e plaats op de ranglijst is belangrijk omdat die plaats recht geeft op promotiewedstrijden. SVSH zal wel kampioen worden en dan gaat de 1e periodetitel van SVSH naar de club die op de 2e plaats in de eindrangschikking eindigt.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijden was het nu tegenstander Crescentia dat feller aan de wedstrijd begon. De Roodwitters speelden één van hun mindere wedstrijden. Het initiatief lag dan ook bij Crescentia. De eerste kans kwam al na 2 minuten die hoog over het doel ging. Een minuut later werd er door Crescentia gescoord maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar het was Rood-Wit’67/Plus dat op voorsprong kwam. In de eerste serieuze aanval kwam Jesse Biesmans met bal (geschonken door Stevens Televisies in Budel-Schoot) op rechts goed door en gaf een perfecte voorzet op Jordi van Leeuwen. Jordi kopte de bal in de uiterste hoek binnen 1 – 0. In de 11e minuut kreeg Harm Derks de kans om 2 – 0 te maken maar zijn schot ging net over het Crescentia doel. In de 28e minuut mocht Maarten Derks een vrije trap nemen. Deze kwam terecht bij Jens Smits die de bal doorkopte naar Robin van Vuurden die met een bekeken kopbal de 2 – 0 aantekende. In de 32e minuut verstuurde Jordi van Leeuwen een pracht-pass op Maarten Derks die helaas net naast tikte. Ruststand 2 – 0. Na rust kreeg Jordi van Leeuwen in de 48e minuut nog een grote kans om de marge naar 3 – 0 te vergroten maar de bal ging net naast. Hierna werd het een gezapige wedstrijd. Beide teams konden geen kansen meer creëren. Eindstand 2 – 0.

Kampioenswedstrijd                                                                             A.s. zondag 1 mei kan het 1e dameselftal van Rood-Wit’67/Plus kampioen worden. Een gelijkspel is al voldoende voor een kampioensfeest. De tegenstander is Geldrop VR2, zij staan op de 2e plaats. Rood-Wit’67/Plus wenst de dames en hun leiders Femke Rooijmans en Harm en William Derks heel veel succes. De wedstrijd begint om 10.30 uur.