Rood-Wit’67/Plus wint alsnog op karakter 4 – 3

19 april 2022 11:00

Rood-Wit67/plus begon zoals de laatste wedstrijden fel wat al in de 2e minuut resulteerde in de eerste kans voor Robin v. Vuurden die net naast tikte.

In de 10e minuut was RKSVN voor de eerste keer gevaarlijk maar Roodwit doelman Joep Lammers redde bekwaam op de inzet van Jasper Blaauw. In de 14e minuut gaf Roodwitter Jordi v. Leeuwen een voorzet van links en Robin v. Vuurden schoot na een fraaie voetbeweging de bal in de kruising 1 – 0. Zes minuten later Maarten Derks kreeg de bal (geschonken door Jozef Friedrichs van café de Sport in Budel-Schoot) op het middenveld. Hij besloot vanaf 23 meter op goal te schieten. Ook deze bal verdween in de kruising en was onhoudbaar voor keeper Juul Tobben van RKSVN 2 – 0. In de 26e minuut ging Jesse Biesmans goed door op rechts, zijn voorzet kwam bij Robin v. Vuurden. Zijn inzet werd onschadelijk gemaakt door doelman Tobben. Het laatste kwartier vóór rust was RKSVN met enkele uitvallen nog gevaarlijk maar doelman Joep Lammers was steeds attent en hield zijn doel schoon. In de laatste 5 minuten voor rust kreeg Rood-Wit’67/Plus nog twee goede kansen. Zowel Jordi v. Leeuwen als Robin v. Vuurden kwamen alleen voor de keeper maar wisten niet te scoren. Ruststand 2 – 0.

De Roodwitters hadden ook na rust de eerste kans. Een verre uittrap  van Joep Lammers kwam terecht bij Jordi v. Leeuwen die een voorzet gaf op Robin v. Vuurden die niet helemaal goed uitkwam en daardoor niet voor 3 – 0 kon zorgen. In de 52e minuut kwam de 3e treffer er toch. Een fraaie pass van Steef Damen kwam terecht bij Nick Lucassen die met een bekeken schot de RKSVN keeper kansloos liet. Hierna ging RKSVN alles of niets spelen en probeerde met lange ballen de Roodwit verdediging zo onder druk te zetten. Dit had als resultaat dat Noud Heijnen de 3 – 1 kon scoren. Ook de 3 – 2 gescoord door Jasper Blaauw kwam voort uit een lange bal die niet goed verwerkt werd door doelman Joep Lammers. De Roodwitters hadden het in deze fase moeilijk en gaven het initiatief aan de tegenstander. De gelijkmaker hing dan ook in de lucht maar eerst kreeg Robin v. Vuurden nog een grote kans na goed voorbereidend werk van Jelle v.d. Kruijs. Helaas miste Robin vrij voor doel. In de 87e minuut werd het toch 3 – 3 door weer een lange bal die ingekopt werd door Jort Heijnen. Het leek ook de eindstand te worden maar in de 90e minuut kreeg Robin v. Vuurden de bal van Jelle v.d. Kruijs en begon aan een prachtige rush en schoot onhoudbaar de 4 – 3 binnen. In blessuretijd werd het nog spannend maar er werd niet meer gescoord.
A.s. zondag 24 april (wedstrijdbal geschonken door Stevens Televisies in Budel-Schoot) Rood-Wit’67/Plus 1 – Crescentia 1, 14.30 uur gratis toegang.