Rood-Wit’67/Plus scoort tegen RKSVV 6x in 2e helft

25 maart 2022 11:00

Het zag er in de rust niet naar uit dat Rood-Wit67/Plus een ruime overwinning zou boeken op RKSVV.

De thuisploeg liet Rood-Wit’67/Plus niet aan het opbouwen toekomen en probeerde zelf gevaarlijk te worden met lange ballen op hun spitsen De eerste 20 minuten gebeurde er niets noemenswaardigs. Hierna kregen de Roodwitters enkele kansjes. Eerst werd een doelpunt van Robin van Vuurden afgekeurd wegens buitenspel en in de 25e minuut schoot Tom Ras net over het doel en even later werd een bal van Nick Verheggen na een goede aanval van de doellijn gehaald. In de 33e minuut kreeg RKSVV de eerste kans. Uit een lange bal kwam Reno Mertens alleen voor doelman Joep Lammers maar Joep redde bekwaam. Drie minuten later was het wederom Reno Mertens die alleen op Joep afging. Deze keer verschalkte hij Joep door een prachtig lobje  1 – 0. Hierna kregen de Roodwitters nog twee kansen om voor de rust gelijk te maken. Na een goede combinatie tussen Nick Verheggen en Steef Damen schoot Steef de bal net over en net voor rust werd een bal van Steef van de lijn gehaald, ruststand 1 – 0.

In de rust voerde trainer Ivo Bernaerts enkele wijzigingen door op het veld. Youri van Gils kwam er in en vanaf de eerste minuut nam Rood-Wit’67/Plus het initiatief en speelde in een veel hoger tempo. Dit zorgde in de 50e minuut voor de gelijkmaker. Youri werd op links goed vrij gespeeld en gaf een perfecte voorzet op Robin van Vuurden die de bal voor het intikken had. Drie minuten later was het weer Robin die voor de 1 – 2 zorgde na een wat chaotische situatie en ook de 1 – 3 kwam op naam van Robin van Vuurden die hierna licht geblesseerd uitviel. De Roodwitters bleven in een hoog tempo spelen en de tegenstander kwam niet meer over de middenlijn. In de 60e minuut werd het 1 – 4 door een geweldig afstandsschot van Tom Ras. In de 70e minuut scoorde Nick Lucassen 1 – 5 na een assist van Youri van Gils. Het werd ook nog 1 – 6 door een geplaatst schot van Tom Ras. Rood-Wit’67/Plus speelde een sterke tweede helft met veel mooie aanvallen met een uitblinkende Steef Damen. Programma zondag 27 maart Olympia Boys 1 – Rood-Wit’67/Plus 1, aanvang 14.30 uur.