Rood-Wit’67/Plus MO19 kampioen

27 januari 2020 11:00

Afgelopen zaterdagmiddag stond de kampioenswedstrijd voor Rood-Wit’67/Plus MO19 op het programma.

Het meidenteam van Rood-Wit’67/Plus moest het opnemen tegen Jong Brabant MO19. Rood-Wit’67/Plus moest winnen om kampioen te worden. Rood-Wit’67/Plus speelde aanvallend en kreeg al snel 2 grote mogelijkheden om te scoren maar de kansen werden niet benut. In de 20e min. kwam Jong Brabant voor het eerst in het keepersgebied van Isa Salgado van Rood-Wit’67/Plus en was het meteen raak 0-1. Na deze goal veranderde het spelbeeld niet. Jong Brabant werd nog steeds onder druk gezet en door goed positiespel werden er veel kansen gecreëerd door de Roodwitsters. Dit resulteerde voor rust in 2 doelpunten van Maud Derks. Zij schoot in de 30e min. raak vanaf de 16 meterlijn: 1-1 en in de 35e min. profiteerde ze van een foute terugspeelbal van Jong Brabant: 2-1 en tevens de ruststand.
Na rust beperkten de bezoeksters zich tot verdedigen en konden zelfs counterend niet gevaarlijk worden door de sterke Rood-Wit’67/Plus defensie. In de 65e min. soleerde Nina Salgado 3 tegenstanders voorbij en ook de keepster werd kansloos gelaten door haar droge schot in de korte hoek: 3-1. 10 Minuten hierna was het al weer raak . Uit een goed genomen corner viel de bal voor de voeten van Maud Derks die haar hattrick binnenschoot: 4-1. Hierna werd de wedstrijd professioneel uitgespeeld en bleef de stand 4-1. Na het laatste fluitsignaal werden de champagneflessen geopend en kon de kampioensschaal de lucht in. Namens Rood-Wit’67/Plus gefeliciteerd: Isa Salgado, Anne Peeters, Sophie v. Haperen, Chaell v. Kessel, Amber Govers, Noa v. Dael, Lynn Rutten, Isa Rutten, Maud Derks, Maud Lammers, Deni Martens, Nina Salgado, Britt v. Weert, Kim Snel, Nomi Swart, Tessa v.d. Kruijs en de trainers/leiders William Derks, Femke Rooijmans en Harm Derks  met het binnenhalen van dit kampioenschap!