Rood-Wit’67/Plus in slotfase naar gelijkspel

25 november 2019 10:30

Afgelopen zondag begonnen de eerste wedstrijden voor de 2e periodetitel.

Rood-Wit’67/Plus speelde de 1e helft goed maar wel slordig waardoor op belangrijke momenten teveel balverlies werd geleden en waardoor goede kansen niet werden benut. Vóór rust waren er 4 goede kansen waarvan slechts 1 werd verzilverd. In de 20e minuut uit een corner van Nick Lucassen kwam de bal (geschonken door de kleinkinderen van Louis Corstjens, Marie Louise verrichtte de aftrap) bij Jordi v. Leeuwen. Zijn schot smoorde op diverse spelers maar uit de rebound kon Tom Ras de bal onhoudbaar inschieten 1 – 0 (ruststand). De Roodwitters speelden een mindere 2e helft waardoor RKAVC het betere van het spel had. Na 9 minuten lag de bal al in het net via een gelukkige treffer van Kay v. Duynen via een afstandsschot. De bal verdween via het lichaam van Roodwit speler Nick Lucassen in het doel (1 – 1). Rood-Wit’67/Plus beperkte zich tot counteren. Dit leverde enkele kansen op voor Maarten Derks (te lang treuzelen vrij voor de RKAVC keeper) en een schot van Jordi v. Leeuwen net naast. Een kwartier vóór tijd kwamen de Roodwitters via een mooie aanval op 2 – 1. Een prachtige pass van Robin v. Vuurden die Jens Smits terecht liet gaan waardoor de bal bij de inlopende Tom Ras kwam. Tom passeerde RKAVC keeper Dennis v.d. Hurck en plaatste de bal keurig in het doel. Hierna waren de Roodwitters het even kwijt want RKAVC kwam op een 3 – 2 voorsprong. 12 Minuten vóór tijd nam de 41 jarige Necati Yildirim een vrije trap richting linker kruising. Keeper Jari Piron kon er nog wel bij met de vingertoppen maar via de kruising kwam terug voor de voeten van Joost Berben die een intikker had 2 – 2. 3 Minuten later een RKAVC voorzet van links over iedereen heen die de vrijstaande Chris Alias bereikte, hij had nu een intikker 2 – 3. In blessuretijd kwam Rood-Wit’67/Plus toch nog aan de gelijkmaker. Nick Lucassen begon op het middenveld aan een pingelactie en sloot die af met een schitterend schot in de rechter benedenhoek 3 – 3. Door dit gelijkspel is Rood-Wit’67/Plus nog altijd ongeslagen.

A.s. zondag is de wedstrijd SNA - Rood-Wit’67/Plus, aanvang 14.30 uur. Maar eerst hebben de Roodwitters a.s. vrijdag de jaarlijkse feestavond, het thema is “American party”.