Rood-Wit’67/Plus dichtbij periodetitel

11 november 2019 11:15

Rood-Wit’67/Plus speelde een goede partij voetbal met veel strijd en won verdiend.

Het werd een klinkende overwinning tegen het fysiek sterke RIOS’31 uit Pey (Echt). Binnen 10 minuten had Maarten Derks al 2 fraaie kansen maar de bal (geschonken door Jan en Greetje v.d. Kampen) ging nog niet tegen het net. Maar in de 11e minuut was het dan wel raak. Tom Roost gaf een steekpass op rechts aan Geert Compen die vervolgens een niet te missen kans bood aan Tom Ras 1 – 0. Vooral aan de rechterflank lagen voor de Roodwitters de kansen. Steeds werd daar de vrije man gevonden. Enkele kleine kansjes leverde dit op. Een prima schot in de rechter benedenhoek van Tom Roost werd 2 minuten voor rust door keeper Harm Linders van RIOS’31 tot corner verwerkt.
De ruststand was 1 – 0.

Het spelde golfde op en neer. RIOS’31 zette meer druk maar de Roodwitters konden zich hier heel goed onderuit spelen. 9 Minuten na rust weer een dieptepass van Nick Lucassen op Tom Ras. De RIOS’31 keeper stond iets te ver voor zijn goal en met een subtiele boogbal plaatste Tom de bal in het doel 2 – 0. RIOS’31 gaf nog meer gas waardoor de druk toenam. Maar de Roodwitters deden het prima, vakkundig werden de aanvallen opgevangen en dit leverde steeds defensieve problemen op bij RIOS’31. Toch scoorde RIOS’31 de aansluittreffer. Een te korte terugspeelbal op keeper Jari Piron werd door Ilija Pavicic in de touwen geschoten 2 – 1. De Roodwitters waren hier echter niet van onder de indruk en bleven de aanval zoeken. In de 79e minuut een dieptepass van de pas vader geworden Robin v. Vuurden op Jordi v. Leeuwen die de bal nog net voor de uitkomende RIOS’31 keeper in het doel kon tikken 3 – 1. 5 Minuten vóór tijd werd Tom Ras in het strafschopgebied onderuit gehaald en de toegekende penalty werd onhoudbaar door Tom Roost binnen geschoten 4 – 1. Door dit uitstekende resultaat hebben de Roodwitters de beste papieren om de 1e periodetitel binnen te halen.

Donderdag 14 november jaarvergadering, aanvang 21.00 uur.

Zondag 17 november staat de inhaalwedstrijd Leveroy - Rood-Wit’67/Plus op het programma, aanvang 14.30 uur.

Vrijdag 29 november jaarlijkse feestavond, thema “American Party”, aanvang 20.00 uur.