Rood-Wit’67/Plus verliest in 2e helft tegen de koploper

1 april 2019 11:30

De wedstrijd Rood-Wit’67/Plus – Riethoven kenmerkte zich door 2 totaal verschillende speelhelften.

Rood-Wit’67/Plus was de volledige 1e helft gelijkwaardig aan koploper Riethoven. De Roodwitters creëerden zich weliswaar voor rust geen kansen maar Riethoven daarentegen slechts  2 kleine kansjes. Rood-Wit’67/Plus werkte hard en het was dan ook niet te zien dat hier de koploper op bezoek was. Ruststand 0 – 0.

Na rust was Riethoven veel sterker, de druk op het Roodwit doel werd flink opgevoerd. In de 3e minuut was er al een reële kans voor Koen Donkers van Riethoven (schot net naast) en 4 minuut later een voor Tim Wouters (net over). De 17 jarige Tom Lammers kreeg het druk en wist tot de 54e minuut zijn doel schoon te houden. Tim v.d. Graaf van Riethoven ontfutselde toen op links net op de doellijn de bal (geschonken door Montage- en Klussenbedrijf Ivo Roost) van Dion v.d. Dungen en schoot schitterend en onhoudbaar de bal in de rechter bovenhoek 0 - 1. In de 69e minuut een onschuldige dieptepass van Joey v. Otten van Riethoven. Tom Lammers dacht de bal zo op te kunnen rapen maar Gijs v. Otten kwam toch nog tussenbeide en passeerde Tom om vervolgens de bal in een leeg doel te schieten 0 - 2. 2 Minuten later weer een onschuldige voorzet maar via de buik van Harm Theuws verdween de bal in het doel 0 – 3. In de voorlaatste minuut nog een grote kans voor Riethoven toen Joey v. Otten voor een leeg doel de bal naast schoot. Conclusie: in de 2e helft werd de wedstrijd beslist door een beter spelend Riethoven waarvan vooral het loopvermogen van de halflinie opviel. Pupil van de week was Silke Sengers. A.s. zondag 7 april Pusphaira - Rood-Wit’67/Plus, aanvang 14.30 uur.