Geflatteerde nederlaag Rood-Wit’67/Plus tegen koploper Riethoven

25 maart 2019 9:45

Rood-Wit’67/Plus leed afgelopen zondag in Riethoven een geflatteerde 4-0 nederlaag.

Vanaf de aftrap begon de thuisclub voortvarend en creëerde zich een aantal kansen om de score te openen, maar steeds wist vooralsnog de jarige (17 jaar) en uitstekende Rood-Wit’67/Plus doelman Tom Lammers een voorsprong voor de thuisclub te voorkomen. Hierna nam Rood-Wit’67/Plus het initiatief en in de 20e minuut had Harm Derks bepaald pech toen hij zijn afstandsschot net langs de verkeerde kant van de paal zag verdwijnen. Rood-Wit’67/Plus bleef het initiatief houden en Riethoven loerde op de counter. In de 27e minuut kwam de thuisclub op een 1 - 0 voorsprong. Riethoven aanvaller Koen Donkers was er als de kippen bij om een na een goed genomen corner de bal behendig in het Roodwit doel te tikken. Na deze tegenvaller probeerde Rood-Wit’67/Plus de aansluitingstreffer te forceren en trok ten aanval, maar zoals zo dikwijls viel de treffer aan de andere kant. Riethoven spits Willem Tops profiteerde handig van een fout in de Rood-Wit’67/Plus defensie en bracht een 2 - 0 stand op het scorebord.

Na de hervatting bracht Rood-Wit’67/Plus trainer Marc Piron A1 speler Ivan van Dael in, die een verdienstelijke partij speelde. Rood-Wit’67/Plus bleef het initiatief houden, maar vergat steeds te scoren. De Rood-Wit’67/Plus aanvallers kregen diverse goede mogelijkheden om de tegentreffer te scoren, maar steeds vonden zij Riethoven doelman Verhagen op hun weg. In de 60e minuut, weer na een counter kon Riethoven opnieuw scoren.  Een voorzet van Olivier Keeris werd door Joey van Otten behendig binnengetikt, 3-0. In de 70e minuut dacht iedereen dat Rood-Wit’67/Plus zou scoren. Een uitstekend genomen vrije trap van Tom Ras werd door Riethoven doelman Verhagen op miraculeuze wijze over het doel getikt. In de 78e minuut kon Riethoven de eindstand op 4 - 0 bepalen. Na een afgeslagen aanval kon Joey van Etteren snoeihard uithalen en koploper Riethoven naar een enigszins geflatteerde 4 - 0 overwinning schieten.

A.s. zondag 31 maart komt koploper Riethoven op bezoek (14.30 uur). Rood-Wit’67/Plus zal zich proberen te revancheren voor de 4-0 nederlaag van afgelopen zondag in Riethoven. De toegang is gratis! Pupil van de week is Silke Sengers. De wedstrijdbal is geschonken door Montage-Klussen-bedrijf Ivo Roost uit Budel-Dorplein.