Rood-Wit’67/Plus verliest van Casteren door frommelgoal

18 maart 2019 9:30

Vóór aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden. Dit uit eerbetoon voor erelid en lid van verdienste Frans van Leeuwen die donderdag 21 februari op 89 jarige leeftijd is overleden.

Beide partijen verdienden niet te winnen. Daarvoor creëerden zowel de Roodwitters als Casteren veel te weinig kansen. Beide ploegen waren gedurende de gehele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Zowel voor rust als na de pauze waren de kansen op één hand te tellen. Een winnaar kwam er wel, Casteren was de gelukkigste door een frommelgoal. Rood-Wit’67/Plus had vóór rust welgeteld één kans via een kopkans van Geert Compen. De ruststand was 0 – 0. In de 1e minuut na rust kreeg Casteren haar enige doelkans. Invaller en keeper Tom Lammers redde op de doellijn. In de 57e minuut kwam dan die frommelgoal. De bal (geschonken door Vanchze Eerdekens Hekwerk en Montage) werd diverse keren in het 5 meter gebied door Roodwit spelers en spelers van Casteren aangeraakt. Zo ook Willem van Rijthoven van Casteren maar na zijn aanraking rolde de bal tergend langzaam in het doel, 0 - 1. Hierna kregen de Roodwitters nog 2 kansen. In de 59e minuut een prachtig schot van Jordi v. Leeuwen. Echter via een uitgestoken been van de tegenstander ging de bal net naast. 2 Minuten later  nog een kopkans (net over) via Nick Lucassen op aangeven van Harm Derks. Het was uiteindelijk een wedstrijd om heel gauw te vergeten.  Pupil van de week was Jill Heinrich.                                                 A.s. zondag moet Rood-Wit’67/Plus naar koploper Riethoven, aanvang 14.30 uur.