Rood-Wit’67/Plus begint na lange winterstop met overwinning

18 februari 2019 14:30

Rood-Wit’67/Plus kon eindelijk na 11 weken competitieloze zondagen weer eens om de punten strijden. De tegenstander was De Bocht’80 uit Oirschot.

Het zag er naar uit dat de lange winterpauze De Roodwitters goed gedaan had. De eerste helft domineerde Rood-Wit’67/Plus de wedstrijd. Binnen 6 minuten waren er 3 opgelegde kansen maar geen doelpunten. Maar na 9 minuten voetbal keken ze wel tegen een achterstand aan. Tijn van Heertum van De Bocht’80 gaf eigenlijk een slechte voorzet maar via het been van Roel v.d. Vorst verdween de bal (geschonken door Mooie Ouwe Zooi.nl van Marcel Aarts) wel ongelukkig in het eigen doel 0 – 1. 5 Minuten later had het 1 – 1 kunnen staan als Robin v. Vuurden, alleen voor de keeper van De Bocht’80, niet de bal tegen de keeper had aan geschoten. In de 22e minuut kwamen de Roodwitters goed weg toen Thanh Nguyen van De Bocht’80 met een hard schot de kruising raakte. 4 Minuten later werd het dan toch 1 – 1 via een voorzet van Robin v. Vuurden op de vrijstaande Jordi v. Leeuwen die met een intikker scoorde. In de 32e minuut kwamen de Roodwitters eindelijk op een verdiende voorsprong. Via een snelle aanval over links was het Robin v. Vuurden die Nick Lucassen in staat stelde te scoren     2 – 1. In de 44e minuut vlagde Charles Aarts voor een uitbal, de scheidsrechter liet doorgaan en uit de aanval scoorde Rood-Wit’67/Plus de 3 – 1. De Bocht’80 protesteerde want Charles had gevlagd. De scheids ging toch te rade bij Charles en die bleef heel sportief bij zijn standpunt waarvoor De Bocht’80 hem ook bedankte want de stand bleef 2 – 1. Tevens de ruststand. Na rust, met name de laatste 20 minuten, een beter De Bocht’80 zonder echter goede kansen te scheppen. Rood-Wit’67/Plus had zelfs al in de 49e minuut uit kunnen lopen naar 3 – 1. Robin v. Vuurden, alleen voor keeper Desley Fonken van De Bocht’80, had wellicht beter voor eigen succes kunnen gaan want zijn voorzet was te hard waardoor de grote kans onbenut bleef. De Roodwitters creëerden hierna nog wel enkele kansen maar helaas nog geen doelpunt. In de 74e minuut kwam de bevrijdende 3 – 1. Jordi v. Leeuwen onderschepte de bal op het middenveld, omspeelde 2 tegenstanders en schoot de bal hard en laag in de linker benedenhoek. De Bocht’80 bleef geloven in een goed resultaat. Het zette nog meer aan waardoor de Roodwitters steeds onder druk kwamen te staan. De supporters voelden dat de tegenstander ging scoren hetgeen 3 minuten vóór de officiële tijd ook gebeurde. Murat Ozcan nam uit een voorzet de bal goed aan en scoorde vanaf 5 meter de 3 – 2.

A.s. zondag uitwedstrijd tegen Dosko’32 in Duizel, aanvang 14.30 uur.