Burgemeester Smeijersweg 10
6039HB
STRAMPROY
tel. 0495-562110

Het hoofdveld van Brevendia was onbespeelbaar en daarom werd er uit geweken naar een kleiner ook slecht bespeelbaar bijveld. Dit was duidelijk in het voordeel van de thuisclub. Brevendia kon de ruimtes kort houden zodat de Roodwitters niet in hun normale spel konden komen. Brevendia speelde met zeer veel inzet en veel duels werden verloren door de Roodwitters. Brevendia probeerde ook met lange ballen op het kleine veld hun snelle spitsen te bereiken. In de 9e minuut kwam op deze manier een lange bal terecht bij een van hun spitsen maar doelman Joep Lammers redde bekwaam. Na 15 minuten werden de Roodwitters voor de eerste keer gevaarlijk; Steef Damen ging een combinatie aan met Robin van Vuurden maar Steef schoot de bal net voor langs. In de 22e minuut een tweede kans. Tom Ras die goed opgekomen was schoot de bal net over. Drie minuten later weer een kans voor Steef Damen maar helaas stond doelman Pleunis in de weg. In de 35e minuut werd het toch 0-1. Een prima dieptebal van Rowan Jongen kwam terecht bij Robin van Vuurden die de bal over de doelman heen lobte. De in grote getalen opgekomen Rood-Wit67 supporters dachten dat 0-1 ook de ruststand zou worden maar in de 43e en 45e minuut boog Brevendia de 0-1 achterstand om in een 2-1 voorsprong met twee identieke doelpunten. In de 43e minuut werd een voorzet vanaf de linkerkant ongehinderd bij de 2e paal ingeschoten en twee minuten later wederom een voorzet vanaf links die nu ongehinderd bij de 2e paal werd ingekopt. Ruststand 2-1. Meteen na de rust gingen de Roodwitters door met het weggeven van kansen. In de 47e minuut kon Brevendia gebruik maken van paniek in de Rood-Wit67 verdediging. De bal werd onvoldoende weggewerkt en Brevendia kon gemakkelijk de 3-1 scoren. Hierna probeerden de Roodwitters nog alles op alles te zetten voor een beter resultaat maar Brevendia speelde zeer fel in de duels; soms te fel zonder dat de scheidsrechter ingreep. In de tweede helft werden dan ook geen kansen meer gecreëerd. Eindstand 3-1.

De Roodwitters hebben nog een kleine kans om directe degradatie te ontlopen. Ze moeten zelf twee keer winnen en hopen op een overwinning van SVSH op DESM de volgend speelronde. Ze spelen zelf op 12 mei de uitwedstrijd tegen SSE.