Boszicht 230
6024AP
BUDEL-DORPLEIN
tel. 0495-519913

De Roodwitters waren de gehele wedstrijd gelijkwaardig aan hun tegenstander en zelfs de 2e helft beter dan Maarheeze, maar door een gemakkelijk gegeven penalty in de 90e minuut werd met 1-2 verloren.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Rood-Wit67/Plus. Een voorzet van Nick Verheggen kwam terecht bij Jelle van der Kruijs maar zijn kopbal ging over het doel. Hierna golfde het spel op en neer zonder dat er echte kansen ontstonden. In de 40e minuut kwam Maarheeze onverwachts op een 0-1 voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd onberispelijk ingeschoten door Remy Verhoeven. Ruststand 0-1

De tweede helft een aanvallend Rood-Wit67 en een afwachtend Maarheeze. De Roodwitters lieten de bal, geschonken door, Veldsink-van Hunsel en Govers/Regiobank, goed rondgaan en wisten met goed combinatievoetbal de bal voorin te krijgen. Dit resulteerde in enkele kansen. Een goede voorzet van Mika van den Boomen werd door Jens Smits in de handen van keeper Jarno Nijssen gekopt. In de 65e minuut de verdiende gelijkmaker: een corner genomen door Nick Verheggen werd onhoudbaar ingekopt door aanvoerder Harm Derks: 1-1. 5 Minuten later een zelfde situatie maar nu werd de kopbal van Harm Derks gestopt door de doelman. De Roodwitters waren in deze fase duidelijk de betere partij en een volgende kans was er voor Steef Damen die net overschoot na een aanval over meerdere schijven. In de 90e minuut ging het toch nog mis. Een aanvaller van Maarheeze ging na een lichte aanraking slim liggen en scheidsrechter Tim Eerdmans gaf te gemakkelijk de strafschop. Deze werd benut door Cas Baudoin: 1-2.

Hierna probeerden de Roodwitters nog de gelijkmaker te forceren maar kansen bleven uit. Eindstand 1-2

De Roodwitters moeten de komende drie resterende wedstrijden winnen om zich te handhaven in de vierde klasse. De wedstrijd van zondag tegen Brevendia is dan ook erg belangrijk. Hopelijk komen veel supporters de Roodwitters aanmoedigen.