Rood-Wit67/Plus verliest van het 2e geplaatste SVSH

27 februari 2024 6:30

Rood-Wit67/Plus heeft tegen het 2e geplaatste SVSH een 2-3 nederlaag geleden. Een gelijkspel zou een juiste weerspiegeling zijn van de wedstrijd maar de Roodwitters gaven een 2-1 voorsprong in de slotfase uit handen.

SVSH begon sterk aan de wedstrijd en in de 4e minuut was het al 0-1.Via een snelle aanval over links kwam de bal bij een van de spitsen die de bal onhoudbaar in de linker bovenhoek schoot. De Roodwitters pakten de draad weer op en kregen enkele kansen op de 1-1. In de 10e minuut was er een goede kans voor Robin van Vuurden die de bal aangespeeld kreeg van Nick Verheggen. Zijn schot werd echter geblokkeerd door de SVSH defensie.

Het eerste kwartier was vervolgens erg onrustig met veel balverlies aan beide kanten. In de 30e minuut een tweede kans voor de Roodwitters. Een lange bal van Jelle van der Kruijs op Robin van Vuurden die slim open draaide, maar zijn schot werd door doelman Maas over de lat getikt. De corner die hierop volgde leverde nog een kans op voor Steef Damen, maar zijn schot trof geen doel. In de 36e minuut een derde kans. Een lange bal van Jens Smits bereikte Steef Damen. Steef trok de bal terug op Nick Lucassen. Nick zag vervolgens zijn schot gepareerd worden door de doelman maar Robin van Vuurden wist toch de verdiende 1-1 te scoren. In de 41e minuut kreeg SVSH een grote kans op de 1-2 voorsprong maar een niet te missen kans werd toch niet benut door een van de spitsen van SVSH. Kort voor rust was er nog een goede redding van Joep Lammers na een onoplettendheid in de Rood-Wit defensie. Ruststand 1-1

Na de rust een eerste kans voor de Roodwitters. Slecht uit verdedigen bij SVSH zorgde voor een hachelijke situatie voor het doel, maar de bal ging er niet in. In de 71e minuut werd het wel 2-1. Na een steekpass van Rowan Jongen werd de bal twee keer breed gelegd en uiteindelijk kon Mika van den Boomen koelbloedig de 2-1 scoren. In de 76e minuut was het echter alweer gelijk. Een voorzet vanaf de zijkant kwam terecht op het hoofd van de spitsen van SVSH. Joep Lammers kon 2 keer redding brengen maar een derde inzet was ook teveel voor hem. 2-2 In de 83e minuut werd het zelfs nog 2-3; door een onoplettendheid in de Rood-Wit67 defensie kon Dennis Kanters de 2-3 scoren. Dit werd ook de eindstand.