Rood-Wit67/Plus boekt belangrijke 2-3 zege tegen DFO/20 in de strijd om degradatie!

5 februari 2024 13:15

De Roodwitters hadden de eerste 15 minuten veel moeite met het spel van de tegenstander. DFO/20 hanteerde vaak de lange bal op hun snelle spitsen. Al in de 5e minuut kon spits Scott Bours vrij doorlopen maar doelman Joep Lammers redde uitstekend .Vijf minuten later eenzelfde situatie en wederom een goede redding van Joep Lammers . Ook in de 15e minuut was er een vrije doorgang voor Bours, maar nu belandde zijn schot tegen de lat.

Hierna kregen de Roodwitters meer grip op de wedstrijd, werden ze zelf ook gevaarlijk en namen ze de wedstrijd in handen. Dit resulteerde in de 25e minuut in de 0-1. Na een langlopende aanval kwam de bal bij Robin van Vuurden die de  bal doorschoof naar Steef Damen,  die de bal vervolgens onberispelijk in de bovenhoek schoot. Net voor rust had het zelfs 0-2 kunnen staan. Mika van den Boomen kwam alleen voor de keeper, maar doelman Bas Derksen zorgde ervoor dat de ruststand 0-1 bleef .

Direct na rust werd het echter meteen 1-1. Een snelle aanval van DFO/20 werd beheerst afgerond door Bours. Twee minuten later was er echter weer de voorsprong voor Rood-Wit67. Steef Damen gaf een steekpass aan Geert Compen die met een stiftje de 1-2 maakte. In deze fase van de wedstrijd  waren de Roodwitters heer en meester op het veld; in de 65e minuut en in de 68e minuut waren er kansen voor Steef Damen en Geert Compen, maar het bleef bij de krappe voorsprong. In de 80e minuut kreeg Nick Verheggen de bal aangespeeld en vanaf 16 meter schoot hij de bal in de linker onder hoek: 1-3.  Dit was een mooie beloning voor zijn goede spel in de wedstrijd. Het werd zelfs nog 1-4 maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Uit het niets werd het vervolgens in de 83e minuut nog 2-3. DFO ging vervolgens veel risico nemen om de 3-3 te forceren. Hierdoor kregen de Roodwitters veel ruimte en bij een uitval werd Steef Damen onderuit gehaald. Steef nam de penalty zelf maar zijn schot werd gestopt door de doelman. Hierna werd het in de slotfase nog spannend, te meer omdat de scheidsrechter nog 10 minuten liet doorspelen na de reguliere speeltijd. De Rood-Wit defensie hield echter stand: einduitslag 2-3.

De eerstvolgende competitie wedstrijd is op zondag 25 februari  thuis tegen SVSH om 14.30 uur.