Amateurvoetbal voor restant seizoenshelft - Rood Wit'67/Plus

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Sponsors

Amateurvoetbal voor restant seizoenshelft

15 februari 2021 11:30


De KNVB heeft een eigen routekaart gepresenteerd waarin vermeld staat hoe het restant van de competitie mogelijk wordt afgewerkt.

Hierin speelt de onzekerheid rondom de ontwikkeling van het coronavirus de hoofdrol. Het doel van de KNVB blijft om opties open te houden en iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen als dat (weer) kan. Sportiviteit blijft de leidraad.

Hervatting mogelijk Alleen voor de categorie A (voor Rood-Wit’67/Plus betreft dit alleen het 1e e lftal) bestaat de mogelijkheid dat – ondanks alle onzekerheden – het seizoen alsnog afgerond kan worden en blijft de promotie en degradatie van kracht. Er zijn wel enkele voorwaarden, zo moeten de spelers weer volledig mogen trainen met maximaal een elftal met een minimale voorbereidingsperiode zonder beperkingen van 4-5 weken (dit is vanaf 10 maart). Wanneer de trainingen hervat mogen worden is nog onzeker. Een andere voorwaarde is dat de uiterste startdatum van de competitie in het weekend van 10 en 11 april valt. Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er vanaf 10 maart niet getraind mag worden, dan worden alle competities in de categorie A ook definitief niet meer hervat. De KNVB wil het liefst het seizoen met een competitieve eindstrijd afsluiten en de tijd zal leren of dat mogelijk is.

KNVB Regio Cup Wanneer de competities niet meer worden hervat, stromen teams uitkomend in de categorie A door naar KNVB Regio Cup. Dit zijn kleinschalige regionale competities die door de KNVB worden georganiseerd zonder promotie/degradatie. Deze starten vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Medio februari start de KNVB met een inventarisatie onder de clubs in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup.

Lagere teams en jeugdelftallen Alle teams in de categorie B (voor Rood-Wit’67/Plus betreft dit het 2e, 3e, 35+ elftal en de jeugdteams) gaan al over naar de KNVB Regio Cup. Hiervan wordt de competitie niet meer hervat. De startdatum en duur van de KNVB Regio Cup zijn nog niet bekend en ook afhankelijk van de beperkingen die nu nog gelden.

Inventarisatie medio februari De KNVB Regio Cup betreft een regionale aanpak (zorgt voor minder lange reisafstanden en vergroot de kans op aantrekkelijke lokale derby’s). Teams in de categorie B doen standaard mee tenzij men zich afmeldt. De nadere invulling van de KNVB Regio Cup, zoals het aantal teams per poule, hangt onder meer af van de tijd die dit seizoen nog beschikbaar zal zijn om wedstrijden te spelen.Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!