Eerste punten en overwinning Rood-Wit’67/Plus

Datum

4 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na 2 ongelukkige nederlagen wist Rood-Wit’67/Plus eindelijk de eerste overwinning te behalen. Aanvankelijk begon het ook deze keer ongelukkig want na 20 minuten keken de Roodwitters al tegen een 1 – 0 achterstand aan en moesten 2 spelers geblesseerd het veld verlaten.

Rood-Wit’67/Plus was gedurende de gehele wedstrijd de betere ploeg. Het werd een verdiende 3 – 1 overwinning op Egchel. Het was al heel snel even schrikken toen Egchel in de 6e minuut op voorsprong kwam. Via een penalty (onderuit halen tegenstander) van Collin Bruisten kwam Egchel op 0 – 1. 10 Minuten hierna  vielen Geert Compen en Nick Lucassen kort na elkaar geblesseerd uit. De Roodwitters bleven ook hierna goed voetballen en kregen voor rust nog enkele kleine kansen die vooralsnog niet benut werden.

Na rust kwam Rood-Wit’67/Plus direct goed op gang want na 1 minuut was het al

1 – 1. Steef Damen, samen met Jens Smits man of the match, stuurde op links Jordi v. Leeuwen de diepte in. Jordi dribbelde met bal (geschonken door Jan en Greetje v.d. Kampen) naar binnen en stelde de vrijstaande Maarten Derks in staat om vrij voor doel te scoren 1 – 1.  Hierna maakten de Roodwitters vooral veel indruk door een fris aanvalsspel met mooie combinaties en diverse kansen. In de 70e minuut speelde Steef Damen met enkele kapacties 3 tegenstanders uit en zette vervolgens met een prachtpass Jordi v. Leeuwen vrij voor keeper Bjorn Oomen van Egchel. Jordi lobde de bal over de keeper in het doel 2 – 1. 5 Minuten later konden de Roodwitters weer juichen. Jens Smits gaf een schitterende steekpass op de naar binnen sprintende Jordi v. Leeuwen die vervolgens de Egchel keeper passeerde en de 3 – 1 scoorde.

Hierna had Jens Smits nog 2 keer kunnen scoren maar omdat hij veel snelheid had op een terug gelegde bal was de zuiverheid van zijn schot er niet en ging de bal over. Een minuut later kwam hij in schietpositie maar ging de bal recht tegen de Egchel doelman. De Roodwitters hadden eindelijk hun eerste punten en overwinning.

A.s. zondag Crescentia 1 - Rood-Wit’67/Plus 1, aanvang 14.30 uur (geen publiek).