Rood-Wit’67/Plus - Leveroy ruststand is tevens de eindstand 3 - 0

Leveroy 1 (zon)

5e klasse C

8 maart 2020 14:30

Onbekend

Rood-Wit’67/Plus 1 won verdiend van Leveroy. Jammer was dat na de thee de ruststand van 3 – 0 niet verder werd uitgebouwd. Daardoor was de 2e helft helaas minder aantrekkelijk om naar te kijken dan de 1e helft. Al na 3 minuten scoorde Rood-Wit’67/Plus maar de scheids had niet gezien dat de bal, geschonken door Mike van Mierlo Grondwerk & Bestratingen, via onderkant lat vervolgens van achter de doellijn terug in het veld kaatste. De Roodwitters kwamen 1x goed weg in de 15e minuut toen Nick Ophey 1 meter vóór de doellijn een niet te missen kans toch nog over het doel schoot. Hierna kreeg doelman Jari Piron verder de hele wedstrijd nauwelijks nog iets te doen. 1 Minuut na de grote kans van Leveroy was het wel raak voor de Roodwitters. Een voorzet van Robin v. Vuurden werd door Nick Lucassen van richting veranderd en de bal zou in het doel gegaan zijn. Geert Compen gaf de bal nog wat extra vaart en daardoor zat er een buitenspelluchtje aan de 1 – 0. 3 Minuten vóór rust viel de 2 – 0 uit een schitterend en onhoudbaar genomen vrije trap van Maarten Derks. Net vóór het rustsignaal viel nog de 3 – 0. Aan de basis stond een dribbel van Jordi v. Leeuwen, die de van links naar de spitspositie sprintende Geert Compen, van een prima pass bediende. Geert omspeelde de keeper en scoorde de 3 – 0.

Ook na rust bleef het eenrichtingsverkeer richting het Leveroy doel met helaas veel te weinig kansen. Een goed genomen directe vrije trap in de 74e minuut van Geert Compen had meer verdiend, keeper Jack van Diepen pareerde het schot uitstekend. Vermeldenswaardig voor deze wedstrijd was dat Anton van Kessel na 14 maanden blessureleed 15 minuten vóór tijd zijn rentree maakte. Pupil van de week was Alan Rudkowski.

Donderdag 12 maart staat de inhaalwedstrijd MBC’13 - Rood-Wit’67/Plus op het programma, aanvang 19.30 uur en zondag de competitiewedstrijd RIOS’31 - Rood-Wit’67/Plus.