Kerkendijk 148 C
5712EX
SOMEREN
tel. 0493-492988

Rood-Wit’67/Plus heeft een onverdiende nederlaag geleden tegen het hoger geplaatste SVSH. De Roodwitters waren de gehele wedstrijd de boven-liggende partij en verdienden minimaal een gelijk spel.

Rood-Wit’67/Plus begon weliswaar slecht aan de wedstrijd want ze stonden na 3 minuten al met 1 – 0 achter door een doelpunt van Patrick Vereijken die een verdedigingsfout goed af strafte. Een minuut later had SVSH zelfs op 2 – 0 kunnen komen. Een verkeerde terugspeelbal werd door SVSH niet goed verwerkt zodat het 1 – 0 bleef. Hierna namen de Roodwitters het initiatief over en in de 15e minuut kregen ze hun eerste kans. Steef Damen speelde zich goed vrij en zijn voorzet werd door Jordi v. Leeuwen net naast geschoten. In de 23e minuut wederom een kans voor Jordi v. Leeuwen maar zijn schot miste kracht en werd door de keeper van SVSH gemakkelijk gepakt. SVSH liet Rood-Wit het spel maken en speelde op de counter. Dit resulteerde in de 31e minuut in de 2 – 0. De doelpuntenmaker was Bram v. Mierlo, hij scoorde in buitenspelpositie maar de scheidsrechter keurde de goal wel goed. Ruststand 2 – 0.

In de tweede helft ging Rood-Wit’67/Plus door met het onder druk zetten van SVSH. In de 56e minuut kwam Rood-Wit’67/Plus op 1 – 2 na een mooie aanval. Via Jordi v. Leeuwen kwam de bal bij Patrick Tur die een perfecte voorzet gaf op Youri v. Gils die de bal voor het intikken had. Rood-Wit’67/Plus bleef doordrukken en had in de 78e minuut moeten scoren toen Steef Damen op links goed doorging en de bal aan Jordi v. Leeuwen gaf die helaas slechts de paal raakte. Een minuut later gaf Jordi v. Leeuwen een assist op Robin v. Vuurden. Zijn schot ging net voor langs. Rood-Wit’67/Plus bleef de aanval zoeken en SVSH kon de gehele tweede helft geen kans meer creëren. De Roodwitters hadden ook nog pech dat de scheidsrechter maar 3 minuten blessuretijd bij telde terwijl het spel veelvuldig stil had gelegen. Eindstand 2-1 maar een goede wedstrijd van de Roodwitters. Programma a.s. zondag Rood-Wit’67/Plus 1 – RKMSV 1, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdbal geschonken door supporster Greetje van der Kampen.