Kaaskampweg 4
6004RT
WEERT
tel. 0495-536566

Rood-Wit67/Plus heeft een verdiende overwinning geboekt op DESM uit Weert. De Roodwitters waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Het eerst kwartier gebeurde er vooralsnog vrij weinig. De Roodwitters moesten vooral wennen aan het kunstgrasveld. Er werd wel goed druk gezet zodat DESM alleen de lange bal kon hanteren maar het eigen spel liet te wensen over. Veel onnodig balverlies en te korte combinaties waren de oorzaak dat er in de eerste helft te weinig te genieten was. Er was één kansje voor de Roodwitters Tom Ras in de 19e minuut maar zijn schot belandde op de paal. In de 30e minuut een juichmoment, de Roodwitters kwamen verdiend op voorsprong. Jordi van Leeuwen kreeg de bal in de 16 aangespeeld. Hij maakte zich goed vrij en kon Geert Compen aanspelen. Geert omspeelde zijn tegenstander en schoot feilloos de 0 – 1 binnen. DESM had toen nog geen kans kunnen creëren maar in de 43e minuut kwam DESM toch op 1 – 1. Door slecht ingrijpen van de Roodwit verdediging kon Justin van den Schoor de gelijkmaker binnen schieten. Ruststand 1 – 1.

Na de pauze hetzelfde beeld. Een beter voetballend Rood-Wit’67/Plus en DESM dat amper de aanval zocht. In de 52e minuut kreeg Geert Compen de bal aangespeeld op het middenveld. Hij had veel vrijheid om aan te leggen en zijn schot van buiten de 16 verdween in de kruising, 1 – 2. Een prachtige goal. In de 60e minuut soleerde Steef Damen door de DESM defensie maar keeper Nick van Donschot redde bekwaam. Geheel tegen de verhouding in kwam DESM in de 77e minuut op 2 – 2. Uit een corner kon de geheel vrijstaande Rens Derckx vrij inkoppen. 5 minuten later kreeg ook Rood-Wit’67/Plus een corner, genomen door Nick Lucassen. Het was Jens Smits die de bal onhoudbaar inkopte 2 – 3. Deze voorsprong gaven de Roodwitters niet meer uit handen. DESM drong nog wel aan maar de Roodwit verdediging hield prima stand. Een heel belangrijke overwinning was een feit.

A.s. zondag staat de wedstrijd Rood-Wit’67/Plus – SVSH op het programma. De wedstrijdbal is geschonken door Mike van Mierlo, Grondwerk & Bestratingen, aanvang wedstrijd 14.30 uur.