Boszicht 230
6024AP
BUDEL-DORPLEIN
tel. 0495-519913

Rood-Wit’67/Plus behaalde een zeer belangrijke overwinning. De overige clubs onder in de ranglijst verloren allemaal punten. Rood-Wit’67/Plus steeg door de winst naar een gedeelde negende plaats.

Lierop begon fel aan de wedstrijd en kwam al in de 2e minuut op voorsprong. Spits Hidde Maas van Lierop kreeg van de Roodwit verdediging veel ruimte en kon ongehinderd de 1 – 0 inschieten. Kort hierna had Lierop op 0 – 2 kunnen komen maar een 100% kans werd niet verzilverd. In de 7e minuut kreeg Rood-Wit’67/Plus haar eerste kans. Een mooie voorzet van Tom Ras werd door Robin v. Vuurden net naast gekopt. In de 12e minuut werd Robin v. Vuurden diep gestuurd. Hij werd net vóór de 16 onderuit gehaald. Een doorgebroken speler neerhalen betekent een rode kaart en de prima leidende scheidsrechter Martijn de Haas kon dan niets anders doen dan een rode kaart geven aan de Lierop verdediger. Tom Ras schoot de bal (geschonken door Hein Claassen, Training With) uit de directe vrije trap rechtstreeks in het doel 1 – 1. Lierop moest daarna een uur lang verder met 10 man. Rood-Wit’67/Plus probeerde het initiatief in handen te nemen maar Lierop bleef gevaarlijk in de omschakeling en stilstaande situaties. De Roodwitters kregen wel een aantal mogelijkheden om te scoren. In de 20e minuut gaf Youri v. Gis een prima voorzet op Robin v. Vuurden maar helaas ging zijn kopbal net naast. In de 40e minuut werd Nick Lucassen onderuit gehaald in de 16 en de toegekende penalty werd door Roodwitter Tom Roost te slap in handen van keeper Han Maas van Lierop geschoten. 1 Minuut vóór rust was er nog een kansje voor Youri v. Gils maar ook deze kans ging er niet in. Ruststand 1 – 1.

De Roodwitters kwamen furieus uit de kleedkamer en kwamen al meteen na rust op 2 – 1. Een voorzet van de goed ingevallen Jordi v. Leeuwen kwam terecht bij Tom Ras die zijn tweede goal van de middag maakte. In de 50e minuut werd een doelpunt van Robin v. Vuurden terecht wegens buitenspel afgekeurd. Een minuut later speelde Roodwitter Nick Lucassen zich goed vrij en kon op een fraaie wijze de 3 – 1 scoren. Weer een minuut later kon Lierop profiteren van een verdedigingsfout van de Roodwit verdediging en het werd    3 – 2 door Nick Verdonk. Er gebeurde erg veel in het eerste kwartier van de tweede helft want weer een minuut later kwamen de Roodwitters op 4 – 2 door Jordi v. Leeuwen die een voorzet van Tom Ras goed afmaakte. Ondanks dat Lierop met 10 man moest spelen bleven ze Rood-Wit’67/Plus onder druk zetten en kregen een aantal goede mogelijkheden op 4 – 3. In de 85e minuut kon Roodwit keeper Joep Lammers nog redding brengen maar hij kon niet voorkomen dat Lierop in de 87e minuut op 4 – 3 kon komen door Hidde Maas. In de 90e minuut soleerde de goed spelende Steef Damen door de Lierop defensie en hij zorgde voor de 5 – 3 einduitslag.                           A.s. zondag: SSE 1 – Rood-Wit’67/Plus 1, aanvang 14.00 uur.