6021JZ
BUDEL
tel. 0495-491844

De derby SV Budel 1 – Rood-Wit’67/Plus 1 werd geen echt spektakelstuk. Rood-Wit’67/Plus komt uit de 5e klasse en 4 spelers speelden vorig seizoen bovendien nog in de jeugd bij JO18. Dit verklaart mogelijk het klasseverschil tegen Budel.

SV Budel dat moet gezegd was de betere ploeg, vooral na rust.De Roodwitters speelden de gehele wedstrijd te nerveus en te gehaast. Er waren aan beide zijden maar weinig kansen te bespeuren, 2 corners en een buitenspelgoal waren bepalend voor de 3 – 0 nederlaag. Toch had Rood-Wit’67/Plus al in de 5e minuut met 1 – 0 voor kunnen staan. Steef Damen gaf een voorzet laag over de grond slechts 1 meter van de Budel goal maar het was Jordi v. Leeuwen die slechts enkele centimeters tekort kwam om de bal een laatste zetje te geven. In de 12e minuut een corner van Budelnaar Youri Bogers die door Wouter Spee tot doelpunt werd gekopt 1 – 0. Hierna waren er aan beide zijden nauwelijks kansen en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. De ruststand was dan ook 1 – 0.

Budel kwam beter uit de kleedkamers, liet de bal sneller rondgaan en voetbalde daardoor een tempo hoger. 9 Minuten na de theepauze kwam keeper Joep Lammers oog in oog te staan met Youri Bogers. Hij stuitte op de alert uitgekomen Joep en goed keeperswerk voorkwam een grotere achterstand. 4 Minuten later een assist van Youri Bogers op de in buitenspel staande Rik Bogers. De scheids, negeerde ten onrechte het vlagsignaal van William Derks en Rik Bogers kon de 2 – 0 scoren. In de 74e minuut had Robin v. Vuurden de aansluitingstreffer kunnen scoren. Op het middenveld nam hij de bal met de borst aan en vrij voor keeper Dennis v. Kessel wilde hij de bal met buitenkans rechts om Dennis draaien, helaas ging de bal net naast. Tekenend voor het hogere tempo dan in de 5e klasse waren dat bij de Roodwitters in het laatste kwartier onnodige overtredingen werden gemaakt en spelers vervangen moesten worden omdat de pijp leeg was. 8 Minuten voor tijd weer goed keeperswerk van Joep Lammers toen Daan Kooken alleen voor Joep verscheen. Al duikend gooide Joep zich op de bal en voorkwam een doelpunt. In blessuretijd kopte Jochem Spee de bal van dichtbij in het doel en bracht de stand ietwat geflatteerd op 3 – 0.

A.s. zondag staat de thuiswedstrijd Rood-Wit’67/Plus – Neerkandia op het programma, aanvang 14.30 uur.

De wedstrijdbal is geschonken door Slenders Wooncomfort in Budel.