Apollolaan 2 A
6074EH
MELICK
tel. 0475-533109

Rood-Wit’67/Plus is er in geslaagd om 2x te winnen van FC Roerdalen en promoveert daardoor naar de 4e klasse van de KNVB. De klasse waarin volgend seizoen 4 Cranendonckse (SV Budel, Maarheeze, FC Cranendonck en Rood-Wit’67/Plus) voetbalclubs in uit zullen komen. Een historisch moment want dit is nog nooit eerder gebeurd. De Roodwitters voetbalden de gehele wedstrijd gedreven, met passie en een stuk gezonde agressie. Voor iedere meter werd gestreden en dat was een genot om te zien. Beide teams begonnen ietwat gespannen aan de wedstrijd. Na een kwartier was die spanning weg en ontstonden de eerste kansen. De eerste schietkans was voor Jordi v. Leeuwen die met zijn linker te zacht schoot. In de 38e minuut slalomde Steef Damen door de verdediging van FC Roerdalen maar vergat aan te leggen voor een schot. Slechts 1 minuut later weer zo’n zelfde actie maar zijn schot werd tot corner verwerkt. 2 Minuten later een prima voorzet van Jelle v.d. Kruijs op Nick Verheggen. Hij had helaas niet in de gaten dat er niemand van de tegenpartij in zijn buurt stond en schoot te gehaast de bal naast het doel. FC Roerdalen had in de eerste helft niet één echte goede kans gehad. De ruststand was 0 – 0. Na rust moest FC Roerdalen komen want zelfs met een gelijkspel zouden ze degraderen en Rood-Wit’67/Plus promoveren. De Roodwitters bleven op dezelfde manier voetballen als voor rust met veel inzet en de juiste instelling. Al in de eerste minuut na rust kwam Roodwitter Jordi v. Leeuwen alleen voor keeper Jesper Janssen van FC Roerdalen. Helaas ging zijn schot precies in de handen van de keeper en weer 2 minuten later schoot Jordi te zacht op doel. De eerste echt goede kans van FC Roerdalen was in de 53e minuut Mel Stevens gaf een goede voorzet tussen de Roodwit verdediging en keeper Joep Lammers maar niemand van de tegenpartij was attent om de bal in het doel te werken. In de 65e minuut weer een goede aanval via Roodwitter Nick Verheggen. Hij passte de bal naar Jordi v. Leeuwen die direct op doel schoot, keeper liet de bal los en Geert Compen kopte de bal weer tegen de keeper. FC Roerdalen ging wat meer druk zetten echter zonder resultaat. Sterker nog aan de andere kant viel de winnende en dik verdiende goal. 9 Minuten vóór de officiële tijd nam Jelle v.d. Kruijs vanaf 30 meter op rechts een vrije trap, hoog over de verdediging heen bij de 2e paal, Jordi v. Leeuwen kopte de bal weer voor doel en het was Geert Compen die de bal over de keeper kopte, 0 – 1. Hierna kwam het moment dat er diverse keren gewisseld moest worden, ook door de tegenpartij, wegens kramp in de benen. Er veranderde niet veel voor de Roodwitters want zoals in het afgelopen seizoen is gebleken heeft Rood-Wit’67/Plus uitstekende wisselspelers. Na de goal van Geert waren er nog 9 minuten + 6 minuten blessuretijd te spelen. Het waren vooral spannende minuten. Het collectief van dit seizoen betaalde zich uit in de vorm van promotie naar de 4e klasse.