Boszicht 230
6024AP
BUDEL-DORPLEIN
tel. 0495-519913

Vóór aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen uit eerbetoon aan erelid en lid van verdienste Jan van der Kampen. Hij overleed 2e Pinksterdag op 74 jarige leeftijd.

Rood-Wit’67/Plus staat na afgelopen zondag met één been in de 4e klasse. Er stond in deze promotiewedstrijd veel spanning op. Vooral aan de spelers van Rood-Wit’67/Plus was dit te zien. Pas in de 2e helft konden de Roodwitters die spanning van zich af spelen. FC Roerdalen kon toen alleen maar verdedigen en met lange passes probeerden ze de snelle Remco Pustjens te bereiken. Rood-Wit’67/Plus was in de 2e helft de betere ploeg maar kon de kansen die werden gecreëerd niet verzilveren.

FC Roerdalen kreeg in de eerste 10 minuten 2 kansen maar dat was het dan ook wel. In de 14e minuut kwam Robin v. Vuurden alleen voor keeper Jesper Janssen van FC Roerdalen maar Robin raakte de bal verkeerd. In de 34e minuut kreeg Roodwitter Maarten Derks 2 dotten van kansen om de bal in het doel te schieten maar 2x redde keeper Janssen uitstekend. Ruststand 0 – 0. Binnen 5 minuten na rust kregen de Roodwitters weer 2 grote kansen. 1x Kopte Jorg Bekelaar net naast en daarna werd een inzet van Robin v. Vuurden van de doellijn gered. De Roodwitters bleven maar aanvallen echter zonder grote kansen. De bevrijdende en verdiende treffer kwam pas 2 minuten vóór de officiële tijd. De bal caramboleerde eerst via 3 spelers waarna invaller Youri v. Gils de bal in het doel schoot en dus de 1 – 0 en tevens de eindstand bepaalde. De situatie is nu zo, dat bij gelijke stand a.s. zondag Rood-Wit’67/Plus naar de 4e klasse promoveert. Indien na 2 wedstrijden beide teams evenveel punten hebben behaald, dan is het doelsaldo van beide wedstrijden beslissend. Is ook dat gelijk, dan is het aantal doelpunten vóór bepalend. Is ook dat gelijk, dan wordt er na afloop van de 2e wedstrijd verlengd met 2x 15 minuten. Is ook na deze verlenging de stand gelijk, dan moeten er strafschoppen worden genomen. De aanvang a.s. zondag in Melick is 14.30 uur. Kom de Roodwitters aan moedigen en mocht de promotie naar de 4e klasse bewerkstelligd worden dan is er feest in het clublokaal.                                            Laten we geloven in een van de laatste woorden van Jan die zei: alles komt goed.