Boszicht 230
6024AP
BUDEL-DORPLEIN
tel. 0495-519913

Het is de Roodwitters gelukt om de nacompetitie voor promotie te bereiken. Hoe mooi is het om tegen een concurrent de nacompetitie te bereiken? Hoe mooi is het om tegen een concurrent te spelen die goed speelt en daarvan te winnen? Hoe mooi is het om tegen een concurrent zelf goed te spelen en uiteindelijk met 5 – 2 te winnen? Heel mooi, zei trainer Ivo Bernaerts na afloop, maar we hebben nog niets. Beide teams gingen er vol voor in de wetenschap dat een overwinning nacompetitie betekende. Het was tot 10 minuten voor tijd een spannende wedstrijd. De stand was toen 2 – 1. Rood-Wit’67/Plus voetbalde een uitstekende wedstrijd. Vooral vóór rust waren de Roodwitters veel beter dan Tongelre. Na rust gooide Tongelre alles op de aanval en zette dus veel druk. Het was echt mooi om te zien hoe de Roodwitters steeds onder die druk konden uit voetballen. Dit werd opgelost met goed voetbal, met rust in de opbouw en op de juiste momenten een goede aanval af te ronden met een doelpunt. In de 9e minuut passeerde Steef Damen       3 tegenstanders en met alle rust legde hij de bal (geschonken door Mike van Mierlo Grondwerk en Bestratingen uit Budel-Schoot) precies in de voeten van Jordi v. Leeuwen die in de verre hoek de 1 – 0 scoorde. Het was hierna éénrichtingsverkeer richting het Tongelre doel en had de score na korte tijd al hoger uit kunnen vallen. Het duurde toch nog tot de 27e min. 3x Op rij had de bal al in het Tongelre doel moeten liggen maar het was Steef Damen die de 2 – 0 binnen schoot. Dit was tevens de ruststand. Zoals vermeld Tongelre begon na rust met veel druk en al na 1 minuut schoot topscorer Michael v. Hout van Tongelre vrij voor doel hoog over. In de 57e minuut ontstond toch de aansluitingstreffer door Michael v. Hout die de bal subliem langs keeper Joep Lammers draaide 2 – 1. De spannenste tijd brak aan en duurde tot 10 minuten vóór de officiële tijd. Robin v. Vuurden passte vanaf de linkervleugel de bal prima op de vrijstaande Jordi v. Leeuwen die de 3 – 1 binnen schoot. Kort hierna 2 heel goede kansen 1x voor Tongelre en 1x voor Rood-Wit’67/Plus. In de laatste minuut van de officiële tijd een korte corner voor de Roodwitters via Roel v.d. Vorst en Nick Lucassen die de bal laag voor doel schoot. Iedereen bleef staan alleen Robin v. Vuurden geloofde in een goede afloop en raakte de bal lichtjes aan die vervolgens in de verre hoek belandde 4 – 1. In de 2e minuut van de blessuretijd een schotje van Gerard v.d. Ven van Tongelre en het was wel 4 – 2. In de   3e minuut van de blessuretijd schoot Robin v. Vuurden een directe vrije trap in de linker hoek en was de eindstand 5 – 2. Hierna kon een klein feestje beginnen.

Door dit resultaat gaat Rood-Wit’67/Plus nacompetitie spelen. De tegenstander is nog niet bekend. Het betreft in ieder geval een thuis- en uitwedstrijd op 12 en op 19 juni. Wie eerst thuis speelt is ook nog niet bekend.                                                                                                     A.s. maandag 2e Pinksterdag wordt de laatste competitiewedstrijd gespeeld uit tegen Eindse Boys in Nederweert Eind, aanvang 14.30 uur.