Rood-Wit’67/Plus wint derby overtuigend

3 april 2023 9:45

De wedstrijd tussen Rood-Wit'67/Plus – FC Cranendonck was er een met grote degradatiebelangen. De derby eindigde in een dikverdiende 5 – 1 overwinning voor de Roodwitters en staan nu ver van de gevarenzone.

FC Cranendonck staat in de directe gevarenzone omdat het dus zelf verloor, maar SSE dat op de voorlaatste plaats stond won afgelopen zondag.

Rood-Wit'67/Plus was heer en meester. FC Cranendonck, op een kleine 20 minuten na na rust, kwam er niet aan te pas. Op alle fronten waren de Roodwitters de betere ploeg. In het begin van de wedstrijd was het wat aftasten maar na 26 minuten begon de aanvalslust pas echt. Een dieptepass van Steef Damen bereikte op rechts Geert Compen. Vrij voor keeper André Waarts van FC Cranendonck stiftte Geert de bal (geschonken door Cranendonck Verhuur BV uit Budel) over de keeper

1 – 0. 2 Minuten later werd Steef Damen in het strafschopgebied getorpedeerd. De penalty werd door hem zelf verzilverd 2 – 0. 8 Minuten later schoot Keanan Rullenraad de bal in het zijnet terwijl vele supporters juichten voor een doelpunt. In de 38e minuut werd Geert Compen op het middenveld omver gelopen. De scheids gaf voordeel en Robin v. Vuurden alleen voor keeper Waarts scoorde de 3 – 0. Hierna nog enkele kleine kansen voor de Roodwitters maar de ruststand bleef
3 – 0.

Na 5 minuten in de 2e helft kwam Robin v. Vuurden weer vrij voor keeper Waarts maar zijn schot was te zacht en dus houdbaar. Hierna voerde FC Cranendonck de druk wat op en was wat meer in de aanval zonder noemenswaardige kansen. Dit resulteerde wel in de 63e minuut in een penalty die door Cranendoncker Ralph v. Meijl onhoudbaar werd binnen geschoten 3 – 1. In de 82e minuut werd Nick Verheggen op links omver getrokken op zo’n 20m van het doel. Nick Lucassen schoot de bal over alle verdedigers precies in de voeten van Jordi v. Leeuwen die de bal knap in het doel schoot 4 – 1. Weer 2 minuten later de 5 – 1. Een dieptepass van Steef Damen op Geert Compen. Geert was net iets eerder bij de bal dan de uitgelopen keeper Waarts. Geert omspeelde de keeper en uit een moeilijke hoek schoot hij de bal tegen het net. Door deze overwinning staat Rood-Wit'67/Plus 11 punten boven DESM (nummer laatst) en 7 punten boven FC Cranendonck. Na afloop van de wedstrijd werd de overwinning feestelijk gevierd.

Maandag 2e Paasdag: RKMSV (Meijel) – Rood-Wit’67/Plus. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.