Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Knotsgekke wedstrijd Rood-Wit’67/Plus

13 februari 2023 10:15

In een knotsgekke wedstrijd met 9 doelpunten heeft Rood-Wit67/Plus in de slotfase 3 punten in de wacht weten te slepen.

De Roodwitters begonnen fel aan de wedstrijd en gaven Neerkandia geen kans om op te bouwen. In de 9e minuut werd het 0 – 1. Een voorzet van Tom Ras werd via Harm Derks naar Steef Damen gekopt, die de bal onberispelijk tegen het net schoot. In de 15e minuut kreeg Geert Compen de bal aangespeeld maar zijn schot werd door Neerkant keeper Pijnenburg naast getikt. In de 25e minuut soleerde Steef Damen door de Neerkant verdediging en gaf de bal aan Geert Compen maar zijn schot werd tot corner verwerkt door keeper Pijnenburg. De corner van Nick Lucassen kwam terecht bij Robin v. Vuurden die met een bekeken kopbal de 2 – 0 maakte. Rood-Wit67/Plus bleef de tegen-stander onder druk zetten en was de bovenliggende partij. 5 Minuten voor rust kreeg de wedstrijd een andere wending. Een terugspeelbal werd onderschept door Neerkant aanvaller Kjell Kusters die bekwaam dit foutje afstrafte. De Roodwitters waren even de kluts kwijt en Neerkandia profiteerde hier optimaal van. Een voorzet van rechts werd door goed druk zetten van Neerkandia door een Roodwit verdediger in eigen doel geschoten. Ruststand 2 – 2.

In de 2e helft probeerde Rood-Wit67/Plus de draad weer op te pakken en hadden ze een aantal kleine kansjes. Een volley van Geert Compen en een schot van Tom Roost werden goed door de Neerkant keeper verwerkt. In de 61e minuut kwamen de Roodwitters weer op voorsprong. Een pass van achteruit werd doorgekopt door Jordi v. Leeuwen. De bal kwam terecht bij Geert Compen die met een weergaloos lobje de keeper verschalkte 2 - 3. In de 71e minuut wederom een goede Roodwit aanval. Via diverse spelers kwam de bal terecht bij Geert Compen die zijn schot gestopt zag door de Neerkandia doelman. Even later gebeurde hetzelfde als in de slotfase van de 1e helft. De Roodwitters gaven op het middenveld en achterin veel ruimte weg en Neerkandia boog in 3 minuten de achterstand om naar een voorsprong van 4 – 3 via Luuk Seijkens en Marijn v. Heugten. Neerkandia had zelfs kansen op 5 – 3 maar met enig geluk bleef het
4 – 3. De Roodwitters bleven er in geloven en in de 85e minuut mocht Rood-Wit’67/Plus een corner nemen. Nick Lucassen gaf de bal voor en Maarten Derks kopte de bal op doel en het was niet helemaal duidelijk of de bal de lijn gepasseerd was maar de scheidsrechter die op een lijn stond keurde de goal goed. Neerkandia protesteerde fel maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Neerkandia was dan ook aangeslagen en daar profiteerden de Roodwitters van. Een prima pass van Jens Smits bereikte Jordi v. Leeuwen die in de 88e minuut bekwaam de 4 – 5 maakte.
Volgende wedstrijd: 5 maart Rood-Wit’67/Plus 1 – ONDO 1,