Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Geen winnaar bij derby FC Cranendonck – Rood-Wit’67/Plus

13 november 2022 22:00

Rood-Wit’67/Plus heeft in de derby tegen FC.Cranendonck gelijk gespeeld 3 – 3. De Roodwitters hadden meer verdiend want ze waren de gehele wedstrijd de betere ploeg.

De Roodwitters begonnen zeer fel aan de wedstrijd en namen het initiatief in handen. In de derde minuut werd Robin v. Vuurden vrij gespeeld op rechts en zijn schot verdween in de verre hoek bij de tweede paal 0 – 1. Rood-Wit’67/Plus bleef druk zetten en in de 16e minuut kreeg Nick Lucassen de bal aan de linkerkant aangespeeld en zijn perfecte voorzet kon door Joeri van Gils in getikt worden 0 – 2. In de 32e minuut hadden de Roodwitters op 0 – 3 kunnen komen. Een mooie voorzet van Nick Lucassen werd door Robin van Vuurden net over gekopt. In de 44e minuut kreeg FC Cranendonck hun eerste kans. Een vrije trap werd tegen de paal gekopt door een aanvaller van FC Cranendonck. Ruststand 0 – 2.

FC Cranendonck begon getergd aan de tweede helft. Met hard voetbal en veel overtredingen probeerden ze de Roodwitters te intimideren. Helaas trad scheidsrechter Wolters hier onvoldoende tegen op. Hij gaf gele kaarten aan lichte overtredingen maar gaf geen geel aan forse overtredingen. Dit bepaalde het wedstrijdverloop van de tweede helft.
FC Cranendonck kwam na rust al vrij snel op 1 – 2.
Uit ‘n scrimmage scoorde Ralph v. Meijl de 1 – 2.

Rood-Wit’67/Plus bleef voetballen en in de 53e minuut gaf Steef Damen een geweldige pass aan Robin v. Vuurden die alleen voor de keeper bekwaam de 1 – 3 maakte. FC Cranendonck zette er een tandje bij en mede door het coulante optreden van de scheidsrechter kwam Rood-Wit’67/Plus steeds verder in de problemen. In de 65e minuut kwam FC Cranendonck op 2 – 3. Een mooie voorzet over rechts werd fraai ingekopt door Ralph v. Meijl. Drie minuten later gaf de scheidsrechter een discutabele penalty aan FC Cranendonck.. Deze penalty werd door Ralph v. Meijl onberispelijk ingeschoten. Rood-Wit’67/Plus bleef voetballen en hadden nog de grootste kans op de overwinning. In de 81e minuut had een een-tweetje tussen Robin v. Vuurden en Patrick Tür een goal op kunnen leveren. In de 88e minuut ging Steef Dammen in het strafschop gebied iedereen voorbij maar in plaats van zelf te scoren gaf hij de bal nog af maar helaas ging ook deze kans er niet in.
Eindstand 3 – 3.

Programma a.s. zondag: Rood-Wit’67/Plus 1 – FC Oda 1, aanvang 14.30 uur. Wedstrijdbal geschonken door familie Derks, supporters.